Hantos Község Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése

 

Kedvezményezett neve: Hantos Község Önkormányzat

Projekt címe: Hantos Község Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 46 887 268 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

 

A projekt tartalmának bemutatása

Hantos Község Önkormányzata e projekt keretén belül az alábbi fejlesztést kívánja megvalósítani, az általános iskolának helyt adó egykori kastély épületének nyílászáró cseréje, fűtés korszerűsítése valamint megújuló energia felhasználását biztosító napelemek felszerelését.

Egy másik helyszínen egy új közösségi tér épül, mely a funkcióit tekintve, egy nyugdíjasklub, a család és gyermekjóléti szolgálat helyisége valamint egy több funkciós tér, adott esetben házasságkötő vagy tanácsterem. A fejlesztések itt a következők: nyílászárók cserélje, fűtés korszerűsítés, villamos hálózat felújítása, valamint megújuló energia felhasználását biztosító napelemek felszerelése.

A beruházással jelentősen csökkenthető a fűtés költsége, valamint a napelem működésével a jelenlegi áram költség is minimális lehet.

Összességében egy hatékony és gazdaságos beruházás valósul meg, amely hosszú távú gazdaságos működtetést tesz lehetővé. Az új közösségi térnél a több funkciós épület a beruházással gazdaságosan és a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalon l fenntartható. Ehhez szükséges a régi elavult közel 50 éves nyílászárók cserélje, a biztonságtechnikailag nem megfelelő áramellátás megszüntetése, új kiépítése. Valamint a fűtéskorszerűsítése oly módon, hogy beépített központi kazán gazdaságos energiatakarékos módon üzemeljen. Az előbbiekhez és világításhoz szükséges energiát a napelemes rendszer kiépítése tenné gazdaságosabbá.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. év január hó 31. nap.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-FE1-2017-00019