június  23.. 2014 7:27 Hantos  Do

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadása


Közlemény:

Felnőtt játszótér kialakítása Hantoson

A  Hantos Község Önkormányzata által benyújtott Felnőtt játszótér kialakítása Hantos Községben című pályázatban vállalt közrend és közbiztonsági szolgáltatásokhoz való hozzáférést(ügyeleti számot) az alábbiak szerint biztosítom:  

                                     Ügyeleti telefonszám: 25/506-000

Hétfő: 8.00-16.30 óra között

Kedd:  8.00-16.30 óra között

Szerda: 8.00-16.30 óra között

Csütörtök: 8.00-16.30 óra között

Péntek: 8.00-14.00 óra között

Szombat: telefonos ügyelet

Vasárnap: telefonos ügyelet

Kamerarendszer kialakítása Hantoson

A  Hantos Község Önkormányzata által benyújtott Térfigyelő kamararendszer telepítése Hantos Községben című pályázatban vállalt közrend és közbiztonsági szolgáltatásokhoz való hozzáférést(ügyeleti számot) az alábbiak szerint biztosítom:  

                                     Ügyeleti telefonszám: 25/506-000

Hétfő: 8.00-16.30 óra között

Kedd:  8.00-16.30 óra között

Szerda: 8.00-16.30 óra között

Csütörtök: 8.00-16.30 óra között

Péntek: 8.00-14.00 óra között

Szombat: telefonos ügyelet

Vasárnap: telefonos ügyelet

Közösségi terekhez kapcsolódó  eszközbeszerzés Hantoson

38/2014. (II. 24.) Korm. rendelet a földművesekről, a mezőgazdasági termelőszervezetekről, valamint a mezőgazdasági üzemközpontokról vezetett nyilvántartás részletes szabályairól

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDMŰVESEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRÓL

Február . 2013 7:27 AM Posted by Do

MI A DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS, ÉS MIK AZ ELŐNYEI?

KÖZZÉTÉVE: 2013. JANUÁR 21., 13:48

2012. október végén Magyarországon is elindult a digitális átállás folyamata. Az átállás valódi korszakváltást hoz a tévénézők számára. A legmodernebb technológia még több ingyenesen fogható csatornát, kiváló kép- és hangminőséget és egyéb extra szolgáltatások lehetőségét jelenti. A folyamatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) irányítja.

Magyarországon a televíziózás lassan 60 éves múltra tekint vissza. A kezdetektől fogva analóg jelekkel történt a műsorszórás. A tudomány és a technika azóta sokat fejlődött minden területen, így ebben az iparágban is. A televíziózás új korszakba lépett. A digitális átállással az elavult analóg sugárzást a korszerű digitális váltja fel. Az uniós tagországok nagy többsége már ezt a technikát alkalmazza, most Magyarországon is megtörténik a váltás.

Az analóg sugárzás lekapcsolása után a hagyományos szoba- vagy tetőantennával és televízióval csak akkor lesznek elérhetőek a jelenlegi adások előfizetési díj nélkül, ha a nézők (egyszeri költséggel) beszereznek egy megfelelő jelátalakító készüléket (úgynevezett set-top-boxot), amelyet a televízióhoz csatlakoztatnak, vagy ha olyan új tévékészüléket (integrált tévé) vásárolnak, amely ezt a megfelelő vevőegységet már beépítve tartalmazza.

A digitális átállás a nézők számára számtalan előnnyel jár. A digitális földfelszíni sugárzás az eddig megszokott három csatorna (M1, RTL Klub, TV2) mellett további négy televíziós csatorna (M2, Duna TV, Duna World, Euronews) és többek között három közszolgálati rádió vételét teszi lehetővé előfizetési díj nélkül.

Előfizetési díj ellenében további akár 23 csatorna műsora is fogható lesz.

Emellett a digitális sugárzás jobb kép- és hangminőséget biztosít, és különböző kiegészítő szolgáltatások igénybevételét is lehetővé teszi. Például az elektronikus programújság (electronic programme guide, EPG) használatát. Ez az egyik legelterjedtebb a set-top-box kényelmi funkciói közül. Az EPG tulajdonképpen helyettesíti a papíralapú műsorújságot, segítségével a néző könnyebben, gyorsabban tájékozódhat a csatornák nyújtotta tartalmakról.

A set-top-box készülékekkel az elektronikus gyermekvédelmi zár használata is lehetséges, amelynek segítségével a kiskorúak számára korlátozható bizonyos csatornák elérése. Egyes set-top-boxok képesek a műsorrögzítésre is. Ugyanúgy, mint egy videomagnóval, rögzíteni lehet az adást, sőt a műsorfolyam bármikor megállítható és újra elindítható. Ugyancsak előnye a digitális átállásnak a frekvenciatakarékos technológia. Egy analóg csatorna helyén akár kilenc digitális csatornát is lehet továbbítani.

SZOLGÁLTATÓK


Válassza ki lakhelyét, és megtudhatja, hogy Önnél milyen szolgáltatók 
érhetők el.

Az űrlap teteje

 Keresés

Az űrlap alja

GYAKORI KÉRDÉSEK


·         ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

·         TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

·         SZERELÉSI TUDNIVALÓK

·         AZ ÁTÁLLÁS ELŐNYEI

TOVÁBBI KÉRDÉSEK

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM


Az NMHH segít az átállásban, mert a minőség mindenkinek jár! Ha információra van szüksége, hívja az ingyenes zöldszámunkat, vagy írjon nekünk.

06-80-38-39-40

További Információ:   http://www.digitalisatallas.hu/

Hantos Községi  Önkormányzat
2434 Hantos Nagylóki út 3.
 tel/fax: 25/506000
 e-mail: phhantos@invitel.hu
 Látogatók: